Yritys

Keitä olemme?

Koritehdas Liedossa

Carrus Delta Oy:n tarina alkoi vuonna 1935. Joukko liikennöitsijöitä yhdessä korirakennuksen osaajan kanssa päätti aloittaa oman linja-autokorituotannon. Helmikuussa 1936 rekisteröitiin Autokori osakeyhtiö.  Sittemmin yritys tunnettiin nimellä Delta Plan Oy ja edelleen Carrus konsernin Liedon tehtaana ja myöhemmin Volvo Bus Finland Oy:n Liedon tehtaana.

Vuonna 2008 yhtiön toiminta siirtyi takaisin suomalaisomistukseen ja otimme uudelleen käyttöön perinteiset nimet, nyt yhdistettynä Carrus Delta Oy. Yhtiön omistavat Ilmari Mustonen, Harry Ström, Juhani Mäkinen, Sakari Sillanpää ja Heimo Ylenius. Toimitusjohtajana toimii Mika Kaitonen. Kaikilla on vahva Carrus tausta ja pitkä kokemus alan teollisuudesta. Tänä päivänä Carrus Delta Oy on Pohjoismaiden johtava linjaliikenne- ja turistibussien korivalmistaja. Toimimme yhteistyössä Volvo Bussar Ab:n kanssa. Volvon kattava verkosto hoitaa linja-autojen myynnin ja jälkimarkkinat kaikissa Pohjoismaissa.

 

carrus-delta-ilmakuva

"Asiakaslähtöisyys ja tinkimätön laatu ovat olleet toiminnan ohjenuorana 80 vuotta ja ovat edelleenkin."

Valmistuskapasiteettimme on n. 150 kpl/vuosi ja mallisto kattaa linjaliikenne-, pikavuoro- ja turistibussit. Linja-autoja valmistaa n. 200 kokenutta korinrakentajaa. Oman suunnittelun ja tuotekehityksen ansiosta pystymme toteuttamaan vaativimmatkin asiakassovellutukset. Suunnittelemme ja valmistamme myös erikoissovellutuksia kuten esimerkiksi ambulanssikäyttöön varusteltuja busseja. Asiakaslähtöisyys ja tinkimätön laatu ovat olleet toiminnan ohjenuorana 80 vuotta ja ovat edelleenkin. Joulukuussa 2015 valmistui yrityksen tuhannes bussi.