Carrus Delta

Företaget

Tillverkning av busskarosser sedan 1935

Carrus Deltas historia började år 1935. En grupp lokala företagare inom transportbranschen tillsammans med en expert i produktion av busskarosser slog ihop sina kunskaper, för att bli busstillverkare. I februari 1936 grundades officiellt företaget Autokori. Efter detta har företaget blivit känt som Delta Plan Oy, Carrus Oy och senare även som Volvo Bus Finland Oy.

År 2008 köptes verksamheten upp av en grupp finska investerare, och de traditionella namnen återfördes, denna gång i form av Carrus Delta. Alla äfare har en stark bakgrund i företaget och en lång erfarenhet inom branschen. Carrus Delta Oy är en av de ledande karosstillverkarna i Norden. Vi gör samarbete med Volvo Bussar Ab som sköter försäljningen samt eftermarknaden i hela Norden.

Carrus Deltan tehdas

"Vi arbetar hårt med att uppnå samma kundnärhet och höga kvalitet idag, som har varit riktlinjen för vårt företag redan i 80 år."

Carrus Deltas produktionskapacitet är ca 150 enheter per år och vi tillverkar karosser för både linje- och chartertrafik. Karosserna tillverkas av 180 erfarna karossbyggare. Vi har även resurser att producera skräddarsydda bussar enligt kundens behov. Hit hör även specialfordon såsom VIP- och ambulansbussar. Vi arbetar hårt med att uppnå samma kundnärhet och höga kvalitet idag, som har varit riktlinjen för vårt företag redan i 85 år.

Produkter Ta kontakt